- Norge går i feil retning

- Forskjellene i samfunnet blir stadig større og arbeidsledigheten er rekordhøy. Og Norge blir et kaldere samfunn, konstaterer AUF i Hedmarks leder Håvard Sagbakken Saanum i sitt landsmøteinnlegg. Han vil gjøre det han kan for å gi Norge en Arbeiderparti-ledet regjering til høsten.

Håvard Sagbakken Saanum

AUFs fylkesleder er særlig kritisk til at politiske ledere i regjeringspartiene i beste fall sitter som passive tilskuere til at hatefulle ytringer og ren rasisme får bre seg.

- Norge har statsråder som jubler over at barn sendes ut av landet. Som ikke ser ut til å bry seg nevneverdig om alt det jævlige som skjer i verden rundt oss. Mange barn er på flukt. Dét kan ikke vi sitte stille og se på, slo Sagbakken Saanum fast.

- Skap trygghet for barna

Han mener det er viktig å skape trygghet for dem som kommer til Norge for å søke en nødhavn hos oss. - Enslige mindreårige asylsøkere som er her må vi i alle fall skape trygghet for, mener AUF'eren.

- Norge trenger en ny retning. Vi trenger en ny regjering. En Arbeiderparti-ledet regjering med en politikk basert på vår ideologi, sosialdemokratien. Bygget på våre fremste verdier, på frihet, likhet og solidaritet, sier Sagbakken Saanum.

Se hele Håvard Sagbakken Saanums landsmøteinnlegg her!