Odvar Nordli bisettes fredag 19. januar

Tidligere statsminister Odvar Nordli bisettes fra Tangen kirke fredag 19. januar. Her er noen praktiske opplysninger i anledning gravferden, ment for dem som ønsker å være til stede. Kondolanseprotokoll er lagt ut på Stange rådhus (bildet) og i Arbeiderpartiets lokaler på Youngstorget.

Kondolanseprotokoll Odvar Nordli. Foto: Bjørn Jarle Røberg-Larsen

Alle som ønsker å gi en siste hilsen til Odvar Nordli ved å signere kondolanseprotokollen, kan møte opp i foajeen på Stange rådhus i åpningstiden (08.00-15.30) eller i Arbeiderpartiets lokaler i Folketeaterbygningen på Youngstorget.

Gravferd på statens regning

Selve bisettelsen finner sted i Tangen kirke klokka 13. Kirken har 480 plasser. Det oppfordres til å være ute i god tid, og at man innfinner seg senest 30 minutter før bisettelsen.

Regjeringen har besluttet at gravferden skal skje på statens regning. Dette Dette er en æresbevisning som normalt gis ledende statsmenn, politikere og soldater, og av og til også til fremtredende kulturpersoner og idrettsutøvere.

Kongehuset vil være til stede under bisettelsen.

Minneord ved Støre, Solberg og Johnsen

I kirken vil det være tre minneord. Det er Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre, statsminister Erna Solberg og tidligere Ap-politiker Sigbjørn Johnsen som holder minneordene i kirken.

Sigmund Groven (munnspill), Kåre Nordstoga (orgel), Merete Trøan (vokal) og Bernt Ola Volungholen (vokal) deltar under bisettelsen.

Sørgehøytideligheten avsluttes ved kirken. Det vil ikke være offentlig minnesamvær etter at bisettelsen er over.

Foto- og filmforbud

Det vil ikke være tillatt å ta bilder, gjøre filmopptak eller lydopptak inne i kirken under bisettelsen. Utenfor kirken bes det om at det ikke tas nærbilder av familien og de sørgende.

Minnegave i stedet for blomster?

Odvar Nordli var svært dyrekjær. Like kjært som blomster, er en minnegave til konto 1822.09.05523. Minnegaven går til Dyrebeskyttelsen Norge, avdeling Hedmark. 

Arbeiderpartiet nasjonalt vil ha en krans i kirken. Det samme vil Hedmark Arbeiderparti og Stange Arbeiderparti ha.

Henvendelser fra pressen og partiorganisasjonen

Henvendelser fra pressen og partiorganisasjonen kan rettes til Hedmark Arbeiderpartis fylkessekretær Bjørn Jarle Røberg-Larsen på telefon 40466384 eller e-post bjrl@arbeiderpartiet.no