Tidligere fylkestopp for Høyre går til Ap

- Jeg har blitt stadig mer bekymret over kutt til de som sitter aller nederst ved bordet, sier Trond Enemo. I forrige valgperiode var han komitéleder for Høyre i samferdselskomiteen i Hedmark fylkesting. Nå har han meldt seg inn i Arbeiderpartiet.

Trond Enemo

Enemo var en av Høyres mest sentrale politikere i Hedmark fylkesting i perioden 2011 - 2015. Underveis i perioden ble han leder av komiteen for samferdsel og miljø, og hadde denne posisjonen fram til fylkestingsvalget høsten 2015.

Nå har han meldt seg inn i Arbeiderpartiet.

- Vi er alle i samme båt
- Det er ingen hemmelighet at jeg har blitt stadig mer bekymret over kutt til de som sitter aller nederst ved bordet, en landbrukspolitikk som ikke tar høyde for levende gårder og bygder over hele landet og en gradvis svekkelse av garantien for godt helsestell til alle uavhengig av lommebok, sier Trond Enemo, og forklarer dermed sin politiske vandring fra Høyre til Arbeiderpartiet.

- Bit for bit, skritt for skritt, svekkes tanken om at vi alle i dette lille landet er i samme båt, sier han.

- Som andre har sagt før meg: "Fellesskap gir muligheter. For alle". Vi er i alle i samme båt, og jeg mener sterkt, at politikken må legge til rette for dette fellesskapet, sier Trond Enemo.

Vender hjem
Enemo var AUF'er i ungdomstiden, og var en periode innvalgt som kommunestyremedlem i Ringsaker kommune for Arbeiderpartiet.

At han forlot Arbeiderpartiet og gikk til Høyre forklarer han med forsvarspolitikken. - Særlig pga. forsvars- og sikkerhetspolitikk beveget jeg meg etter hvert mot høyre i det politiske landskapet. Sosialdemokraten i meg forsvant aldri helt, til tross for mange år borte fra partiet. I løpet av en lang prosess, som startet lenge før min politiske uavhengighet, har den faktisk vokst seg sterkere, sier Enemo. Han arbeider til daglig i Forsvarsbygg, og er minst like opptatt av forsvarspolitiske spørsmål nå som da han gikk til Høyre.

- Det er nå på tide å vende hjem. Derfor har jeg nå meldt meg inn igjen i Arbeiderpartiet og den tilknytta sideorganisasjonen Kristne Arbeidere, opplyser Enemo.

- Jeg har den samme ryggmargsrefleksen for å kjempe for like muligheter for alle; fattig som rik, sjuk som frisk, ung som gammel og uavhengig av hvem folk er, hvor de kommer fra, hva de tror på eller hvem de er glad i, slår han fast.